علت-خرابی-و-خاموش-شدن-یو-پی-اس-چیست؟
ب

یو پی اس یکی از مهم ترین و حیاتی ترین دستگاه های تولید و انتقال توان الکتریکی که در بسیاری از بخش ها مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از یو پی اس ها به خصوص در حوزه صنعت برای تامین انرژی مورد نیاز از اهمیت ویژه ای برخورداری است.

منبع تغذیه بدون وقفه که می تواند بر اساس ظرفیت باتری های خود و ساختاری جریان برق فشاری قوی را به وسیله اینورتر به جریان باری کوچک تبدیل کرده و به مصرف تجهیزات مختلف برساند. همان طور که از نامش پیداست، یو پی اس ها قادر هستند بدون وقفه جریان را ذخیره و انتقال دهند.

نشانه های خرابی یو پی اس

اما یکی از رایج ترین و شایع ترین مشکلاتی که برای همه دستگاه ها و تجهیزات برقی به خصوص باتری ها پیش می آید، خرابی و از کار افتادگی سیستم می باشد که به عوامل زیادی بستگی دارد. دشارژ شدن و اتصال نادرست از جمله این موارد می باشد.

به همین سبب در این مقاله از سایت تسلا یو پی اس قرار است تمام موارد و عواملی که سبب خرابی و خاموش شدن ناگهانی یو پی اس ها می شوند، بپردازیم شیوه برطرف کردن آنها را بررسی نماییم. پس اگر شما در سیستم یو پی اس خود با مشکلاتی مواجه هستید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

مطالب مرتبط : کاربرد یو پی اس درصنعت برق

یو پی اس آنلاین تک فاز پاورتک ۱۰-۱ کاوا

خرید کنید

عدم کارکرد یو پی اس

عدم کارکرد سیستم های یو پی اس یکی از اساسی ترین مشکلاتی است که ممکن است بعد از یک مدت استفاده از آنها و عدم رعایت برخی موارد با آنها مواجه شوید، عدم اتصال جریان شارژی به خروجی، روشن شدن چراغ های اخطار از نشانه های خرابی یو پی اس می باشد.

ساختار کلی یو پی اس اعم از یو پی اس برند های مختلف همگی به شیوه ای طراحی و ساخته شده اند که حداقل طول عمر بین ۴ الی ۵ سال را شامل می شوند و بسیار کم پیش آمده است که یو پی اس های استفاده شده در کمتر از آن نشانه های خرابی بروز دهد.

علت خاموش شدن یو پی اس

یو پی اس ها به دلیل برخورداری از برد های هوشمند و اتصالات بسیار زیاد در بین باتری ها و مدار از زمان اولین اتصال شروع به تبدیل و ذخیره توان زیادی از جریان فشار قوی می نمایند تا اینکه باتری ها به حال فول تبدیل شود. اما مشکلاتی از جمله شرایط نگهداری و کیفیت اتصالات سبب بروز برخی خطاها می شود.

خطاهایی که همراه با برخی نشانه ها هستند که نشان می دهد در ساختار یو پی اس اشکالی وجود دارد، معروفترین این نشانه روشن شدن چراغ قرمز رنگ روی یو پی اس است که اغلب به عنوان یک سیستم اعلام وضعیت بر روی دستگاه های الکترونیکی نصب می شود. در ادامه به همه این نشانه ها اشاره شده است.

 

  • عدم اتصال جریان به پورت خروجی
  • روشن شدن چراغ هشدار
  • عدم شارژ باتری ها
  • خاموش یو پی اس بعد از جدا شدن از منبع مادر
  • نمایش اعلان تعویض باتری در یو پی اس
  • مشاهده اکسید و یا خوردگی در اتصالات
  • کاهش راندمان و توان خروجی دستگاه

یو پی اس آنلاین تک فاز پاورتک ۲۰-۶ کاوا

خرید کنید

عوامل خرابی یو پی اس

ساختار یو پی اس ها متشکل از چندین بخش مهم است که عبارتند از باتری های یو پی اس که نقش قلب یو پی اس را دارند، اینورتر در ورودی یو پی اس که متحمل جریان فشار قوی زیادی در مدت مصرف است، اتصالات اصلی که از مهم ترین آن اتصال کوتاه از باتری یو پی اس می باشد، است.

همه این بخش ها در طی فعالیت و روشن بودن یو پی اس ممکن است که با اشکالاتی روبه رو شوند که در ادامه به بررسی تخصصی مشکلات هر یک خواهیم پرداخت. ایجاد هرگونه مشکل در هر قسمت یو پی اس می تواند تاثیر زیادی بر روی راندمان آن بگذارد.

خرابی باتری یو پی اس

اتمام طول عمر باتری و خرابی

یکی از اصلی ترین و رایج ترین اشکالاتی که در ساختار یو پی اس اتفاق می افتد، تمام شدن طول عمر باتری است که بستگی به ظرفیت باتری و نوع کاربری باتری دارد. تمام باتری ها که در طول روز علاوه بر یو پی اس از آنها استفاده می کنیم، طول عمر معین خود را دارا هستند.

بعد از اتمام این طول عمر معولا باتری ها در یک بازه زمانی نامنظم شروع به کاهش توان خروجی و قدرت ذخیره جریان می نمایند که معمولا با برخی نشانه ها همراه است.

  • فرسودگی قطب های باتری
  • مشاهده رسوب در اتصال کوتاه باتری
  • تورم و انبساط باتری
  • کاهش توان خروجی
  • کاهش مدت زمان ذخیره انرژی

موارد ذکر شده همگی نشانه های اصلی خرابی و اتمام طول عمر باتری های یو پی اس می باشد که معمولا هم بیشتر عدم کارکرد یو پی اس ها به خرابی باتری مربوط می شود. اما علاوه بر طول عمر شرایط نگهداری باتری های یو پی اس خود نقش زیادی در سلامت آن دارند.

باتری های یو پی اس که ظرفیت زیادی دارند باید در شرایط مناسب و ایده آل نگهداری شوند. از عواملی که باعث خرابی باتری های یو پی اس می شوند می توان به دمای نگهداری باتری، کیفیت اتصالات، تعداد دفعات زیاد شارژ، کاهش الکترولیت باتری و انبساط تسمه دینام اشاره کرد.

می توان با رعایت مواردی از بروز خرابی در باتری های یو پی اس جلوگیری کرد برای مثال نگهداری یو پی اس و باتری در دمای انتقال که معمولا بین ۲۵ الی ۳۰ درجه سانتی گراد است، کنترل اتصالات باتری و چک کردن کیفیت بست های آن، از همه مهمتر اندازه گیری میزان اختلاف ولتاژ در باتری توسط دستگاه تستر باتری

اندازه گیری میزان اختلاف توانی باتری های یو پی اس در بازه های زمانی مشخص سبب می شود که هم از میزان کارکرد باتری خبردار شوید و هم اینکه میزان راندمان و توان خروجی باتری را مشخص می کند. در اندازه گیری باتری های یو پی اس میزان اختلاف ولتاژی که تستر نشان می دهد نباید کمتر  ۱۱٫۷ ولت باشد. در صورت مشاهده عددی کمتر از مقدار ذکر شده، باتری در قدم های پایانی کارکرد مطلوب خود قرار دارد و نیاز به تعویض دارد.

تعویض فیلترهای یو پی اس

از کار افتادگی فیلترها

فیلترهای یو پی اس یکی دیگر از بخش های ساختاری آن است که علی رغم تاثیر جزئی ساختار فیزیکی برای سلامت برد و مدارهای یو پی اس بسیار حیاتی و تاثیرگذار است. فیلترها که تهویه مناسب فضای داخل یو پی اس را انجام می دهند در طول زمان کارایی خود را از دست می دهند.

کاربرد اصلی فیلترها که جلوگیری از ورود گرد و غبار به سمت مدارها و بردهای یو پی اس است، هوای گرمی که از فعالیت باتری ها تولید می شود را تا حدود زیادی به بیرون انتقال میدهد. این فیلترها با گذشت فرسوده می شوند.

به سبب آسانی در تعویض فیلترها و هزینه کم آنها می توان به سادگی تهیه و با فیلترهای کارکرده یو پی اس تعویض کرد. بهترین شیوه برای این کار بدین صورت است که به دلیل عملکرد دائمی این فیلترها هر ماه نسبت به پاکسازی و یا تعویض فیلترها اقدام نماییم.

کلام آخر

یو پی اس ها به دلیل اینکه از جمله تجهیزات و دستگاه های الکتریکی مهم و ارزشمند می باشد، باید توجه زیادی نسبت به نگهداری، سرویس های مرتب آنها انجام داد تا از بروز هرگونه اشکال و ایراد جلوگیری شود. در صورت مشاهده هرگونه ایراد و یا روشن شدن چراغ هشدار(قرمز) باید بلافاصله از منبع جدا و نسبت به تعمیر آن اقدام شود. در آخر اگر این مطلب برای شما مفید بود می توانید نظرات و پیشنهادات خود را برای ما در قسمت زیر بنویسید.

جهت ارتباط با کارشناسان فروش شرکت و مشاوره رایگان با ما در تماس باشید ۰ ۲ ۱ - ۸ ۸ ۸ ۶ ۱ ۲ ۵ ۳ ۰ ۲ ۱ - ۸ ۸ ۳ ۱ ۲ ۴ ۵ ۶ ۰ ۹ ۱ ۹ ۴ ۵ ۵ ۱ ۸ ۹ ۶ ۰ ۹ ۱ ۰ ۴ ۶ ۰ ۹ ۳ ۹ ۳

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *